Logo Stichting Veteraan Autobussen   

Brabantse-museumbussen.nl - SVA Werkgroep Brabant

        Over de Werkgroep Regio Brabant   |   Evenementenagenda   |   Trouwvervoer   |   Wagenpark   |   Fotogallerij   |   Links  

 

EvenementenKomende openbare evenementen

De Werkgroep Brabant van de Stichting Veteraan Autobussen heeft als doel haar vloot rijdend te houden. Met enige regelmaat rijden onze historische bussen op evenementen. Hieronder staat een overzicht van de komende data waar de Werkgroep Brabant met haar bussen gaat rijden. onder aan de pagina vindt u een selectie van reeds gehouden evenementen.


DatumELO
Alle publieke evenementen worden vanaf 2016 aangekondigd op onze openbare Facebookpagina. Zie hiervoor onze Facebookpagina .


 
 
Ook op uw evenement?

De bussen van de Werkgroep Brabant van de Stichting Veteraan Autobussen kunnen ook ingezet worden voor uw evenement. Niet alleen kunnen onze voertuigen als aantrekkelijke publiekstrekker fungeren op een vaste locatie, maar rondritten door uw mooie omgeving of op uw grote terrein, pendelvervoer (bijvoorbeeld vanaf een station of parkeerplaats naar uw locatie) of andere vormen; het is (vrijwel) allemaal mogelijk. Wij bezitten verschillende vergunningen om dit vervoer te mogen rijden. Daarnaast hebben wij een vloot bussen met een aantrekkelijk historisch uiterlijk, zodat de reizigers in stijl worden vervoerd. Deze bussen hebben verschillende capaciteiten, van 8 tot 59 personen per bus. Al onze chauffeurs zijn representatief, enthousiast (want vrijwilligers!) en gekleed in een historisch uniform. Speciale wensen zijn mogelijk, vraag er naar! Zie de de volgende links voor meer informatie over onze bussen en onze vrijblijvende offerte.


   
 
Een deel van onze eerdere evenementen
DatumEvenementLocatieOmschrijving
31 mei 2015DAF-familiedagEindhoven Op de laatste dag van mei waren wij welkom op het DAF-fabrieksterrein in Eindhoven, waar de vijfjaarlijkse DAF-familiedag werd georganiseerd. Op dit onwaarschijnlijk drukke evenement reden wij twee pendelroutes, onder andere naar de loods van Paccar. Met verschillende bussen reden wij onze rondjes, tot groot plezier van de verschillende bezoekers.
Drie plaatjes van de DAF-familiedag van 2015.

4-5 oktober 2014DAF-dagenEindhoven In het weekeinde van 4 en 5 oktober 2014 werden in Eindhoven weer de jaarlijkse DAF-dagen georganiseerd. De EMA 191 en BBA 881 werden ingezet als pendelbus tussen de DAF-fabriek en het DAF-museum.
16 september 2014Operation Market GardenVeghel Op dinsdag 16 september leverde de werkgroep Brabant haar bijdrage aan de grootse herdenking van Operation Market Garden, inmiddels meer dan 70 jaar geleden. Op de Veteranendag verzorgden wij met de BBA 881, EMA 191, Zuidooster 1113 en BBA 432 het vervoer van oorlogsveteranen tussen het station van Eindhoven en het basecamp in Veghel. Een bijzonder mooie dag, met veel kilometers, goed weer en een enthousiast publiek. Daarnaast was chauffeur Stan actief met de BBA 603 voor een besloten rit van het DAF-museum naar de DAF-fabriek en terug in Eindhoven.
13-14 september 2014Open MonumentendagBrabant In 2014 was het thema van het Open Monumentenweekeinde het mobiele erfgoed van Nederland. Hiervoor werd flink wat gevraagd van onze werkgroep en werd er op beide dagen gereden. Op de zaterdag pakten we groots uit in Breda, waar met zes bussen drie lijnen werden gereden. Bijzondere gast was de BBA 63, een busje dat niet zo vaak op straat komt. Op zondag werd er onder meer gereden in de gemeente Bernheze, waar een uurdienst werd onderhouden met twee bussen. Deze reden een grote lus door onder meer Heeswijk-Dinther en Nistelrode. In het Limburgse Bergen was ook een bus actief, naast Oisterwijk.
Een korte impressie van de DAF-dagen, editie 2013.

24 en 25 mei 2014Dordt in StoomDordrecht Met de BBA 432, 603 en de Zuidooster 6778 waren wij actief bij Dordt in Stoom in Dordrecht.
3 mei 2014Excursie naar GelderlandBrabant, Limburg en Gelderland Via de historische route van Operation Market Garden 1944 reden we met de BBA 944 en Zuidooster 6778 naar de nieuwe huisvesting van de werkgroep Apeldoorn/Arnhem in Apeldoorn. Zie de nieuwspagina voor een uitgebreid verslag.
Een korte impressie van de DAF-dagen, editie 2013.

5 & 6 oktober 2013DAF-MuseumdagenEindhovenIn het weekeinde van 5 en 6 oktober reden we weer op de DAF-museumdagen in Eindhoven. Het evenement had dit jaar het thema: 85 jaar DAF-techniek. Met onze BBA 881 en Zuidooster 6778 reden we pendeldiensten tussen het DAF-museum en het DAF-terrein. Daarnaast stonden onze BBA 549, CVD 647, EMA 191, Hermes 4903 & VSL 0-535 ter bezichtiging opgesteld. Het waren weer twee fantastische dagen, met vrijwel constant volle bussen en uitstekend weer.
Een korte impressie van de DAF-dagen, editie 2013.

16-22 september 2013Subjective Bus LineTilburgVan 16 tot 22 september 2013 werd tijdens festival Incubate de vroegere Tilburgse textielindustrie herbeleeft. Festival Incubate en het TextielMuseum zetten die week het project ‘Subjective Bus Line’ op, dat bedacht is door de Pool Grzegorz Klaman. Met de buslijn werd langs het textielverleden van Tilburg gereden, waarbij herinneringen aan vroeger werden opgehaald. De Poolse kunstenaar Grzegorz Klaman is grondlegger van de kunstinstituut Wyspa in Gdańsk. Ook is hij professor beeldende kunst. Zijn project voerde de Pool eerder al uit in Gdańsk en op de Manifesta in Genk.
Met onze BBA 110 werd door Tilburg getrokken met een voormalig werknemer uit de textielindustrie als gids. Hij vertelde hierbij zijn persoonlijke verhalen. Op deze manier haalde het project bijzondere herinneringen naar boven die verborgen liggen in de geschiedenis van de textielindustrie.

14 september 2013Open MonumentendagBredaDe inzet voor Open Monumentendag in Breda werd in 2013 herhaald. Met drie van onze stadsbussen, de BBA 549, BBA 603 & BBA 110 verbonden wij het centrum met Ginneken, met onderweg haltes bij opengestelde historische locaties. We vervoerden vele honderden reizigers, die bij het zien van onze bussen herinneringen van vroeger ophaalden. In de avond reden we daarnaast rechtstreekse ritten tussen het centrum en Landgoed Wolfslaar. Een lange, maar mooie dag voor ons, de gemeente Breda en de inwoners van de stad, die drie rijdende monumenten door de straten konden zien rijden.
BBA 603 staat bij de halte Bieberg aan de Ulvenhoutselaan tussen Breda en Ulvenhout. Hier was een begraafplaats geopend voor bezoekers van Open Monumentendag.


1 juni 2013Dag van de BouwRosmalenHet al jaren bekende landelijke evenement "Dag van de Bouw" had dit jaar voor een groots project in Noord-Brabant onze hulp ingeschakeld. De combinatie WillemsUnie is bezig met de omlegging van de Zuid-Willemsvaart. Met een groot aantal bussen reden we een tweetal routes vanaf het startpunt in Rosmalen. Via de eerste route van maar liefst anderhalf uur werden bezoekers via een leuke route naar de nieuw sluis bij Empel. Aldaar konden reizigers uitstappen voor een rondlieiding door de nog lege sluis. De andere route van een iets meer dan 30 minuten leidde naar een deel van de omlegging van de Zuid-Willemsvaart, waar ook twee nieuwe verkeersbruggen (in de N279) met een overspanning van meer dan 100 meter worden gebouwd. Het uiterst opgewekte publiek vermaakte zich enorm in onze bussen, tijdens de ritten en bij de detailleerde uitleg op de verschillende locaties. Het is niet overdreven om een schatting te maken van 2.000 instappers te hebben in de volgende wagens: BBA 110, BBA 549, BBA 969, BBA 881, BBA 944, CVD 647, EMA 191, Hermes 4903, VSL 0-535, Zuidooster 1113, Zuidooster 6778 en Zuidooster 5171.
Dag van de bouw.


25 mei 2013Open dagWaalwijkMet de BBA 110 reden we een pendeldienst voor de nieuw geopende gemeentewerf van de gemeente Waalwijk.

11-12 mei 2013Hobma ModelbouwdagenElstDe tweejaarlijkse Hobma Modelbouwdagen in Elst was deze keer uitgespreid over een groter gebied. Onze hulp was gevraagd om de verschillende locaties met elkaar te verbinden. Met helaas niet al te goed weer, maar wel een groot aanbod aan bezoekers, reden we met de EMA 191 en CVD 647 twee dagen lang door de straten van Elst.
Hobma Modelbouwdagen.


5 mei 2013BevrijdingsdagWageningenWe reden ritten met de Zuidooster 6778 en 1113 speciaal voor veteranen tussen station Ede-Wageningen en het defilé in Wageningen.
De BBA 969, VSL 0-535 en ZuidOoster 5171 in Eindhoven.


20 april 2013B88-excursieNoord-Brabant en LimburgStartend met de VSL 0-535 bezocht de Werkgroep Brabant een dag lang bedrijven en fotolocaties in Noord-Brabant en Limburg. Onderweg werden de in oude luister teruggebrachte ZuidOoster 5171 en BBA 969 aan de deelnemers gepresenteerd. Zie de nieuwspagina voor een uitgebreid verslag.
De BBA 969, VSL 0-535 en ZuidOoster 5171 in Eindhoven.


2013Rail 2013HoutenIn het lange weekend 22, 23 en 24 februari 2013 reed de werkgroep Brabant met de oude vertrouwde BBA 549 en 603 een pendeldienst tussen station Houten en de Modelspoorexpositie Rail 2013 in de Expo-hallen langs de A27. Menig passagier moest terugdenken aan de jaren '90, toen voor hetzelfde evenement werd gereden in toen nog de Brabanthallen van 's-Hertogenbosch.

De ligging van het busstation ten opzichte van Rail zorgde ervoor dat de reizigers op een flinke rit werden getrakteerd over de rondweg; waar voor hun geld. Ondanks de februarikou werd er met enthousiasme gereden door de chauffeurs. De passagiers vonden het een extra attractie voor Rail, waar wij in de pauzes onze ogen uitkeken naar de mooie modelbanen in Rail. We vervoerden enkele honderden passagiers.

2013MatterhornBeverenHoewel de opnames al in 2012 plaatsvonden, was het resultaat van van de inzet van dit "evenement" pas in 2013 te zien. In de zomer van 2012 werd de film "Matterhorn" opgenomen in België. Hiervoor werd de hulp gevraagd van de EMA 191 van onze werkgroep. Twee chauffeurs van ons bestuurden de wagen. Sinds 7 februari 2013 is de film in de filmtheaters te zien. Op 30 maart 2013 verschijnt deze Telefilm op de Nederland 2. Op het Rotterdams Filmfestival kreeg de film de UPC Publieksprijs van IFFR 2013.

27 oktober 2012Open GoedBezigBus dag's-HertogenboschTijdens de open dag van GoedBezigBus van de provincie Noord-Brabant en andere organisatoren reden wij pendelritten met de BBA 881 en BBA 110. Een succesvolle dag met veel bezoekers in en rond onze bussen.
Verschillende bussen tijdens GoedBezigBus 2012.


20-21 oktober 201260 jaar DAF Brandweer- en reddingsvoertuigenEindhovenIn het weekeinde van 20 en 21 oktober reden wij weer pendelritten tussen het DAF-museum en de DAF-fabriek met de BBA 603 & en Zuidooster 6778. Voor foto's van dit evenement kunt u onder meer op deze fotopagina kijken.
BBA 603 staat bij het DAF-Museum te wachten op reizigers richting de DAF-fabriek.


8 september 2012Open MonumentendagBredaTijdens Open Monumentendag in Breda reden wij rondritten met de BBA 549, BBA 603, EMA 191 & en Zuidooster 1113 langs diverse monumenten in de wijken Ginneken, Wolfslaar, Ijpelaar, Centrum en dorp Ulvenhout. Het mooie weer, de goede organisatie, de vele bezoekers en ons enthousiasme maakten het tot een leuke dag!
BBA 603 staat bij de halte Bieberg aan de Ulvenhoutselaan tussen Breda en Ulvenhout. Hier was een begraafplaats geopend voor bezoekers van Open Monumentendag.


2-3 juni 2012Dordt in Stoom! DordrechtOp 1 en 2 juni 2012 ging de SVA Werkgroep Brabant weer met haar historische bussen door Dordrecht rijden. Er werden vanuit Brabant 5 bussen ingezet; de Zuidooster 6778, BBA 603, BBA 549, BBA 110 en Zuidooster 1113. Daarnaast gebruikten we de onze buurtbus, de Zuidooster 7675 voor opslag.
De chauffeur van de BBA 110 houdt even pauze bij de halte Groothoofd in het centrum van Dordrecht. Wij reden een pendeldienst van hier naar station Dordrecht. Creative Commons noncommercial, gemaakt door Sailpix2010.


15 maart 2012OorlogsgeheimenErpOp 15 maart 2012 figureerden de BBA 63 (1934) en BBA 353 (1947) bij opnamen voor de serie "Oorlogsgeheimen" van Omroep Max. In de aflevering "De mysterieuze dood van tante Johanna" werd de beschieting van een Brabantse bus aan het eind van de Tweede Wereldoorlog nagespeeld. De bus van de Brabantsche Buurtspoorwegen en Autobusdiensten, onderweg van Roosendaal naar Breda, werd op 1 september 1944 beschoten nabij Etten-Leur door gevechtsjagers.

Naast een aantal echte figuranten uitgedost in de kleding van die tijd, hielpen ook diverse vrijwilligers van onze Werkgroep enthousiast mee als buschauffeur, conducteur of buspassagier. Het was een lange dag figureren en het mogen vertoeven in onze oudst rijdende bussen, maar het resultaat was een leuke aflevering die primetime op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Bekijk hier alle foto's gemaakt door Herman van den Bossche.
Oorlogsgeheimen.


1-2 oktober 2011DAF MuseumbusdagenDAF Fabriek en -Museum EindhovenOp 1 en 2 oktober 2011 waren diverse museumbussen van onze Werkgroep actief bij de DAF Museumbusdagen te Eindhoven. Hier stond bij de DAF Fabriek een grote collectie aan museumbussen uit het hele land. De weergoden waren ons geod gestemd deze dagen en hebben onze aanwezige museumbussen nog getrakeerd op een heerlijk nazomerzonnetje. Tussen de DAF fabriek en het DAF-museum werd door onder andere onze werkgroep een pendeldienst uitgevoerd. Naast de al prachtige collectie in het DAF-museum waren er diverse verkoop- en promotiestands te vinden. uiteraard was onze werkgroep hier ook vertegenwoordigd.24 september 201125 jaar Utrecht - OosterhoutOosterhout24 september 2011 werd door Veolia gevierd dat 25 jaar daarvoor de sneltreinbus ging rijden tussen Oosterhout en Utrecht. Deze lijn groeide in de jaren erna uit tot een behoorlijk succes en de snelwegbussen over de A27 werden uitgebreid met verbindingen tussen Utrecht en Oosterhout/Breda/Dordrecht/Gorinchem. De BBA 944 van onze werkgroep reed enkele ritten mee in de dienstregeling van lijn 400, tot groot plezier van reizigers en hobbyisten.

17 september 201130 jaar Werkgroep BrabantKeldonkOp 17 september 2011 hield de werkgroep Brabant haar 30-jarig jubileum bij chauffeursrestaurant De Sluis in Keldonk. De rond de 1000 bezoekers konden alle 18 bussen van de werkgroep bewonderen. Er waren rondritten door de omgeving, pendelritten naar Veghel, een verkoopstand en activiteiten voor kinderen. Een uitermate geslaagde dag waarop wij onze verzameling bussen aan de buitenwereld hebben kunnen tonen.
Een groot deel van de bussen die tijdens de open dag naast elkaar stonden opgesteld.


30 juli 2011Excursie 4903 & 647Oost-BrabantOp 30 juli 2011 organiseerde de Werkgroep Brabant een excursie met de pas opgeknapte Den Oudsten Alliance Hermes 4903 van vrijwilliger Hans Jagers. Vanuit 's-Hertogenbosch werd via verschillende (oude) busroutes onder meer Nijmegen bereikt. Bij de stalling van Breng in Nijmegen werden de excursiegangers opgewacht door de CVD 647, ook nieuw in de collectie van de Werkgroep Brabant. Met beide wagens en een nieuwe Citaro CNG van Breng werd Groesbeek bezocht.
Een groot deel van de bussen die tijdens de open dag naast elkaar stonden opgesteld.


25-26 september 2010Natuur- en cultuurfestival Vliegbasis SoesterbergVliegbasis Soesterberg is uniek in Nederland: meer dan veertig jaar was de basis ontoegankelijk voor publiek. Het ‘geheime’ natuurgebied wordt stukje bij beetje weer opengesteld voor het publiek. Voor wie niet zo lang kon wachten, opende de vliegbasis in het weekend van 25 en 26 september eenmalig haar hekken! In voormalige shelters van de F-15’s, op de landingsbaan en in munitiebunkers organiseerde Het Utrechts Landschap samen met de Vrede van Utrecht en het Centrum Beeldende Kunst Utrecht dit weekende een natuur- en cultuurfestival. Theater, exposities, muziek, beeldende kunst, excursies en een kijkje in het militaire verleden: men kon het zelf ontdekken tijdens deze Week van het Landschap. De SVA verzorgde het vervoer op het grote vliegveld en reed tussen de verschillende locaties en vervoerde zonder problemen duizenden mensen. De SVA reed met 6 bussen.
De 191 tussen de schapen op vliegveld SoesterbergDe 191 tussen de schapen op vliegveld Soesterberg

 
 
Copyright 1969-2020 - Werkgroep Brabant van de Stichting Veteraan Autobussen - Contact